Thursday, 17 March 2011

fact

bile aku blaja wat blog nih, aku rase ilmu aku ni cetek sgt. bnyk lgi yg aku kne blaja sbnrnye. knp aku tak tawu wat something dffrent tp org laen boley buat. sedey+kecewa+hampa+benci+trase nk study about IT.

yg pntg crocs saye cantek .  HAHA

smile always ~ ~




Tuesday, 15 March 2011

cinta

Terlalu sukar untk mentafsirkn perkataan cinta :-

cinta perlukan kasih & sayang.
cinta perlukan keihklasan.
cinta perlukan kejujuran.
cinta perlukan kesetiaan.
cinta perlukan pengorbanan.
cinta perlukan persefahaman.
cinta perlukan keyakinan.
cinta perlukan kesabaran.
cinta perlukan niat yang suci.

cinta bukan untuk dipermainkan
cinta bukan untuk dipersendakan
cinta bukan untuk dijual beli
cinta bukan untuk menyakitkan
cinta bukan untuk dipaksa
cinta bukan pada kata-kata
cinta bukan pada paras rupa
cinta bukan pada harta
cinta bukan pada nafsu


Cinta kepada manusia VS Cinta kepada Allah.
Trpulang kepada individu untuk menilainye.
Tp yg pasti the pure love is cinta kepada Yang Maha Esa.
Allah telah mncipta hambanya berpasangan & Allah juga telah
menentukan siapa jodoh kita yang sbnrnya. Kita sebgai manusia
hanya perlu berdoa agar jodoh kita beriman & dapat menemani kita
untuk hidup bahagia dengan jln yg diredhaiNya.

Renungan. . .

Dalam hidup kita Allah akan beri kita peluang untuk berjumpa
dengan orang yang betul2 kita sayang . .

Tapi hanya sekali . .

Sekiranya kita leka kite akan kehilangannya buat selamanya.
Kita tak pernah tahu siapa orangnya jika kite sendiri tidak
pernah sedar & tak pernah cuba untuk menilai kehadirannya.
Mungkin setelah segalanya berlalu  kite mule sedar & mungkin
kite tak berpeluang lagi untuk memilikinya untuk selamanya . .


                           semua yg brlaku ade hikmahnye . . insyaallah ~ ~

Monday, 14 March 2011

I love food . .

ni nk citer sikit. aku skang da minat cooking2 nih. maklumlah lpas je SPM aku terus keje kedai mkn. masak memasak ni bagai aur dgn tbing la ngan aku. HAHA. ni antare food yg aku masak mase keje kat Penang Village Restaurant.


testing food

fish fillet with assam pineapple sauce

kailan salted fish

lotus root with cashewnut

black pepper beef

chicken ginger

kerabu mango with taufu


bnyk lg sbnrnye food2 yg ade. tp aku da delete la gmbr die. lau nk try g la Penang Village Restaurant at Tropicana City Mall. ~ ~

bile bosan ?

memg bosan la skang nih. aku da tak tawu ape nk wat lg. nk merepek ape kat sini pon aku tak tawu jugak. just play DOTA & CS. thats all. HAHA

Friday, 11 March 2011

suatu ketika dulu

28 JANUARI 2008 - lepas abes skula ptg tuh ade class pukol 2. mule2 rase xnk balik tp bile tgok mmber2 makan trase lapar la pulak. than balik umah. otw ke rumah drive la motor kesayangan aku. tak laju tak slow. aku potong la bus. tibe2 die boley plak belok ke kanan masuk simpang. Duuummmmm!!!! pe lg. brlggr laa. aku nk citer mmg payah la. +malas nk menaip lg. agak truk jugak la kcdraan yg aku alami. cewahh. haha. darah mmg bnyk kt kpale. motor aku hancur. helmet pon pecah. mase tu nafas aku stuck. naseb baek x mati. seb bek pkcik aku ade lalu kt situ. mcm2 tau2 je die. die la yg antar aku g hospital. kaki aku kene simen, luke sane sini. perghh! ngeri baii!! after tu sedey juga la bile tawu air mate ibunda jatuh brderai dsbbkn aku. tp tu la, " Kun Fayakun " . terima dgn hati yg trbuka. yg paling mnyedihkn, pristiwa ni brlaku sehari slpas mnyambut besday aku yg ke 17tahun. memg xkn dpt aku lupekn pristiwa nih. kt hospital ade jugak mmber2 yg dtg mlawat. thanks la wat meka lg. kt rumah pon ramai jugak mmber2 kelas yg dtg. nk sebut name? xpayah la. diorg ckp sunyi kelas bile aku xde. hehehe. trase dhargai la pulak. siap conteng kt simen kaki aku tuh. kngn diorg ckp. pnjg sgt nk tulis nih. aku harap aku tak xcident lg la pas nih. Amin.. ~ ~


ni la motor kesayangan aku..

wajah baru

after 2weeks pic nih..

my mom said this is a besday gift to you . . ~~  :))

Who Am I ?

 Haznin Bin Ishak. umo 20 taon da skang. lahir kt Segamat. anak ke 4 dri 7 adik bradik. +4 anak arwah pakcik makcik. ramai tuh, meriah rumah. haha. agak pnyabar,loving,caring,suke wt bnde bodoh jugak,kelakar,mesra alam,etc.. haha. ckupla tuh. anak bekas tentera, smstinya agak garang,berdisiplin(kot),tegas,(wah). pndek kn citer. currently at Ledang keje kat sini. xmsbg study lgi. Insyaallah dlm perncangan. huu. ex-student Tabika Kemas Penggawa Timur , SKAT JB , SKBK , SABK , SMKBK. zmn skula da abes da . bnyk kenangan kn time skula . member2 sume smbg blaja aku je yg tak smbg. tak tawulah knpe. da suke sgt bile dapt gaji kot. pnah berkhidmat (cehh!) kat Oldtaste Segamat, Penang Village Restaurant, Tropicana City Mall. bnyk gak keje aku pnah wat lpas je SPM. jual satay,jual air,keje warung,eh bnyklah. than skang, still mncari hala tuju yg lebih baek untuk future & family dgn berkat doa sume org,dgn izin Allah, Insyaallah..


~smile always~

Thursday, 10 March 2011

Gembira.

Terima kasih la pada akak aku nih haa .
Ajar aku macam2 pasal Blogger nih .
 

















Ade la kemajuan sikit . huhu